Thei Smeets schutterskoning

//Thei Smeets schutterskoning

Thei Smeets schutterskoning

11 september 2011

In Limburg wemelt het van prinsen, koningen en keizers. De ganstrekkers kunnen erover meepraten. Ze begroeten elk jaar – behoudens onvoorziene omstandigheden – een koning bij het ganstrekken. Maar steeds vaker sluipt er een andere koning tussendoor. De laatste jaren is het zowaar elke keer prijs. In 2006 was Hen Poulissen al koning bij de gawstrèkkers, toen hij in het najaar ook nog koning werd bij schutterij Eendracht. Zo’n dubbelslag is daarna niet meer gelukt, maar wel werden onze ruiters Christian Scheepers en Jos Knops bij dezelfde schutterij koning in respectievelijk 2008 en 2010. Voor Jos was dat zelfs de vierde keer, terwijl het koningschap bij de gawstrèkkers nog steeds op zich laat wachten. In 2009 was Jo Cruts koning bij schutterij het Heilig Kruis.

Dit jaar was het wéér prijs. Thei Smeets wist de vogel van schutterij Eendracht na 93 pogingen definitief naar beneden te halen. Gaat Thei in de voetsporen treden van Hen Poulissen? Dan zal in februari de gans op het burgemeester Kotenplein er aan moeten geloven. Thei, zet hem op. In ieder geval alvast van harte gefeliciteerd met dit succes. Maak er een sprankelend jaar van.

Op bijgevoegde foto zien we Thei (rechts) glunderend genieten van het koningszilver, tezamen met zijn lieftallige echtgenote Annelies (foto Beeg.nl).

By |2011-11-01T01:17:36+01:00oktober 9th, 2011|Geen categorie|0 Comments