Opiniestuk De Volkskrant

//Opiniestuk De Volkskrant

Opiniestuk De Volkskrant

12 augustus 2011

Naar aanleiding van discussies in De Volkskrant over de rol van de Partij van de Dieren en over de voors en tegens van het stierenvechten, heeft de krant op haar website een opiniestuk geplaatst van onze vice-voorzitter en woordvoerder Jo van der Sluijs.

Jo stelt in het artikel met name de rol van de Partij voor de Dieren ter discussie. In plaats van zich in te zetten voor dierenwelzijn en dierenbescherming, vervalt de partij voortdurend in  muggenzifterij over zaken die nauwelijks iets met dierenleed te maken hebben en door grote groepen als acceptabel worden beschouwd. Met name hun aanvallen tegen onschuldige volksvermaken als zwientje tikken, duivensport, hanenkraaiwedstrijden en ganstrekken rieken naar goedkope partijpolitiek. Men verwacht er gemakkelijk mee te kunnen scoren, in de hoop er weerloze slachtoffers aan te treffen. Gelukkig kennen de ganstrekkers het klappen van de zweep, want ze hebben al eerder langdurig, maar met succes geprocedeerd tot bij de Raad van State en de Hoge Raad. Bovendien kunnen de ganstrekkers rekenen op maximale steun in de plaatselijke woongemeenschap.

De ganstrekkers voelen niet de behoefte om zich ook nog te gaan mengen in andere discussiepunten op het terrein van dierenwelzijn. Wel durven wij met Jo van der Sluijs te stellen dat ook in de aanvallen op pelsdierfokkers, varkenshouders, ritueel slachters, vissers, etc. de nuance vaak zoek is. Spreek dierenactivisten aan op hun democratische plichten en geef ruimte aan de rijke pluriformiteit in onze samenleving.

Lees hier het artikel

By |2011-08-12T23:36:57+02:00augustus 12th, 2011|Geen categorie|0 Comments