Karen Soeters doet huilie huilie

//Karen Soeters doet huilie huilie

Karen Soeters doet huilie huilie

vrijdag 22 februari 2013

Trekt u het nog?

Nou, vooruit dan. Omdat Karen Soeters in haar laatste blog van 8 februari 2013 zo ontroerend huilie huilie deed, nog één keer met enig leedvermaak de soap van PiepVandaag, de website van Karen Soeters, Directeur van het Wetenschappelijk Bureau van de Partij voor de Dieren.

Een petitie die geen petitie is, argumenten gebruiken die geen argumenten zijn, gerechtelijke uitspraken negeren, leugens en halve waarheden verspreiden, geconfronteerd worden met vandalen die in jouw teksten aanleiding zien om medemensen te bedreigen: je zou voor minder beschaamd in een hoekje willen kruipen.

Dat Karen Soeters het niet zo nauw neemt met de waarheid, weten we al jaren. Ze pikt uit de korf van waarheden wat haar welgevallig is en ze houdt onwelgevallige feiten angstvallig onder haar vleugels.

Als zij spreekt over de rol van de dierenarts,vermeldt zij er niet bij dat dit berust op een oude afspraak met de Dierenbescherming. Bovendien kunnen de ganstrekkers ook net zo goed een gans betrekken van Schiphol.

Als Karen Soeters de uitspraken aanhaalt die ministers  in een toegeeflijke bui hebben gedaan, vertelt zij er niet bij dat deze ministers door lokale partijgenoten (die beter weten), tot de orde zijn geroepen.

Als zij spreekt van de veroordeling die het Hof in Den Bosch heeft uitgesproken, vertelt ze er niet bij dat deze uitspraak in cassatie door de Hoge Raad met de grond gelijk is gemaakt. En de voormalige burgemeester van de voormalige gemeente Born die het ganstrekken wilde verbieden, werd door de Raad van State terug in het hok gestuurd.

Zoals een teleurgestelde echtgenote na een ongunstig verlopen boedelscheiding, zo blijft Karen Soeters echter luidkeels haar frustraties botvieren. Tot ongenoegen van de buren die wel weer eens een fatsoenlijke nachtrust willen.

Ergerlijk is vooral dat zij zich bij haar twitteractie van dit jaar niet gericht heeft op de ganstrekkers, maar op de met naam en toenaam beschreven aimabele locoburgemeester van Sittard-Geleen en op de inmiddels bijna zeventig (ja, u leest het goed) sponsors die met hart en ziel een gemoedelijke, onschuldige en daarom breedgedragen dorpstraditie van harte ondersteunen.

Verfoeilijk is het feit dat zij met haar mensentergende publiciteitscampagnes anderen verleidt tot het ondernemen van ongeoorloofde acties. Wij hoeven toch niet meer uit te leggen hoe bedreigend dierenactivisme is? Dat hebben we haar verweten en niets anders, ook al doet ze daar heel erg huilie huilie over. Karen Soeters kan niet lezen. Ze legt de folkloristische vereniging woorden in de mond die niet geschreven zijn. Zaken anders voorstellen dan ze in werkelijkheid zijn en vervolgens roeptoeteren vanuit de bosjes, dat is haar handelsmerk. Daarom draait zij haar hand ook niet om voor een fraudegevoelige tweetsverzameling die ten onrechte petitie wordt genoemd. Kijk eens naar de exotische namen van mensen die de petitie zogenaamd ondertekend zouden hebben. Wat een farce. Moet een weldenkend mens zoiets in ontvangst nemen? Met zoveel onbenulligheid is het toch niet verwonderlijk dat oorspronkelijke aanhangers van de Partij voor de Dieren in rijen van vier en met het schaamrood op de kaken de biezen nemen, getuige de verkiezingen van de laatste jaren?

Niet Karen Soeters, maar de sponsors van het Ganstrekken hebben reden tot klagen. Zij zijn per mail en telefonisch bedreigd met zinnen als “we maken je zaak kapot” en “wij vinden je op internet, maar ook lokaal”. Van deze menselijkerwijs gesproken onaanvaardbare gevolgen van haar handelen heeft Karen Soeters tot op heden geen afstand genomen.

Voor de ganstrekkers geldt het tegendeel. Zij zijn netjes opgevoed. Karen Soeters heeft zowel in een tweet als in een blog op haar website “PiepVandaag” tranentrekkend melding gemaakt van bedreiging door wat zij noemt “een ganzentrekker”. Zij beweert dat zij daarvan aangifte heeft gedaan bij “vriendelijke mensen van de politie” (hoe pathetisch wil je het hebben?). Onderzoek binnen onze vereniging heeft geen onbehoorlijkheden aan het licht gebracht. Mocht Karen Soeters echter in dit geval toch de waarheid hebben gesproken, dan neemt de folkloristische vereniging daar afstand van. Zou Karen Soeters tot eenzelfde normaalmenselijke reactie in staat zijn?  Wij vrezen van niet. Steeds meer dierenactivisten zijn verworden tot Middeleeuwse moralisten met oogkleppen op. Vanuit hun fundamentalistische grondhouding verdragen zij geen tolerantie meer.

Voor Karen’s tweet van 7 februari 2013: klik hier

Voor (het desbetreffende gedeelte van) Karen’s blog van 8 februari 2013: klik hier

Lees hier eerdere berichten op onze website:

30.01.2013 Daar is Karen Soeters weer, klik hier

04.02.2013 Partij voor de Dieren bedreigt sponsors, klik hier

08.02.2013 Partij-voor-de-dierengeluiden, klik hier

10.02.2013 Steunbetuigingen voor Gawstrèkke, klik hier

By |2013-02-24T19:01:46+01:00februari 22nd, 2013|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Karen Soeters doet huilie huilie