Politiek steunt Gawstrèkke

//Politiek steunt Gawstrèkke

Politiek steunt Gawstrèkke

15 september 2012

Met de Kamerverkiezingen vlak achter ons, is het interessant om eens te kijken hoe de politiek aankijkt tegen het Gawstrèkke (ganstrekken) in Grevenbicht.

De mening van de Partijvoor de Dieren is duidelijk. Zij hebben sinds 2008, toen zij deze traditie ontdekten, elk jaar met veel bombarie van zich laten horen. Het is overigens best begrijpelijk dat buitenstaanders de wenkbrauwen fronsen als zij voor het eerst van dit gebruik horen. Maar om meteen van de hoge toren te blazen…. . Beter is het te rade te gaan bij de plaatselijke bevolking en de plaatselijke politiek. De Partij voor de Dieren heeft zich nog nooit in Grevenbicht vertoond. Men mag toch verwachten dat Grevenbicht een doorsnee Nederlands dorp is met een doorsnee Nederlandse bevolking. Tenzij men van mening is dat die Limbo’s ….. nou ja, u begrijpt wat wij bedoelen.

De plaatselijke overheid van de gemeente Sittard-Geleen geeft elk jaar een vergunning af voor het Gawstrèkke in Grevenbicht. Dat doet zij weloverwogen en met instemming van de plaatselijke politiek. De Raad van State en de Hoge Raad hebben in het verleden groen licht gegeven en de openbare orde is niet in het geding. Het gemeentebestuur stuurt elk jaar een vertegenwoordiger naar het feest. Daarnaast hebben twee landelijke partijen in het verleden openlijk hun keuze voor het Gawstrèkke met argumenten verwoord. De plaatselijke afdeling van het CDA deed dat in 2011 zelfs met een open brief waarin stelling werd genomen tegen staatssecretaris Bleker. Maar ook de afdeling Sittard van Groen Links ziet geen reden het Gawstrèkke te verbieden. In een interwiew uit 2008 heeft de toenmalige fractievoorzitter dat in reactie op de acties van de Partij voor de Dieren duidelijk laten weten.

De open brief van het CDA vindt u HIER .

Het interview met de fractievoorzitter van Groen Links vindt u HIER

 

By |2013-01-31T17:57:15+01:00september 15th, 2012|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Politiek steunt Gawstrèkke