Alweer een dubbele koning

//Alweer een dubbele koning

Alweer een dubbele koning

zondag 22 september 2013

Nadat Hen Poulissen in 2006 en Christian Scheepers in 2008 er al in geslaagd zijn in hetzelfde jaar zowel het koningschap te verwerven bij de Gawstrèkkers als bij hun schutterij Eendracht, slaagde dit jaar onze Gawzekäöning Leon Smeets erin hetzelfde staaltje te bewerkstelligen.

Heel  bijzonder aan deze prestatie is het feit dat Leon in beide gevallen heel lang heeft moeten wachten op zijn bekroning. Bij de Gawstrèkkers deed Leon voor de 21e keer mee voordat hij de ganzenkop bemachtigde, bij de schutters was het al zijn 27e deelname die hem uiteindelijk de vogel opleverde. Zeventig schoten waren er nodig om de vogel naar beneden te doen storten. Trots als een pauw werd hij omhangen met het koningszilver.

Als extra beloning zullen Leon en zijn koningin Claudia als koningspaar van de succesvolle schutterij Eendracht – dit jaar te midden van zo’n 150 schutterijen uit Nederlands- en Belgisch Limburg winnaar van het Oud Limburgs Schuttersfeest – komend jaar mogen fungeren als ontvangende koningspaar van het OLS 2014 in Grevenbicht-Papenhoven.

Wij wensen Leon en Claudia een fantastisch jaar toe.

(foto Beeg.nl)

By |2013-10-28T00:31:07+01:00oktober 28th, 2013|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Alweer een dubbele koning