Zwientie tikken in Overijssel

//Zwientie tikken in Overijssel

Zwientie tikken in Overijssel

donderdag 1 augustus 2013

In de Overijsselse plaats Luttenberg wordt op zondag 11 augustus het “Open Nederlands Kampioenschap” Zwientietikken gehouden. De geblinddoekte deelnemers moeten op een modderig parcours als eerste het loslopende zwientie (varkentje) zien aan te tikken. De Partij voor de Dieren heeft zich fel tegen dit festijn gekant, omdat het dieronvriendelijk zou zijn. Het varkentje raakt gestrest van het lawaai, het kan uitglijden in de modder en ziek worden van de vreemde omgeving. Varkens zijn intelligente dieren en beschouwen het dieronterende gespartel als plat vermaak dat niet meer van deze tijd is. Omstanders, in het bijzonder kinderen, zullen worden aangezet varkens en andere dieren ook bij andere gelegenheden te mishandelen. Dit alles aldus de dierenemotionalisten.

In 2011 heeft de Partij voor de Dieren al eens aangekondigd te gaan demonstreren in Luttenberg, maar daar werd op het laatste moment van afgezien. Op internet en in de sociale media hadden talrijke Luttenbergers namelijk fel gereageerd op de in hun ogen onterechte bezwaren van de dierenactivisten. De actievoerders zeiden geschrokken te zijn van de heftige reacties en besloten thuis te blijven uit angst te moeten vrezen voor hun eigen veiligheid.

(foto www.luttenbergsfeest.nl)

 

By |2013-10-27T23:23:20+01:00oktober 27th, 2013|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Zwientie tikken in Overijssel