Pieter Aendekerk voor tweede keer Koning

//Pieter Aendekerk voor tweede keer Koning

Pieter Aendekerk voor tweede keer Koning

23 maart 2014

Vandaag werd Pieter Aendekerk voor de tweede keer Koning van de ganzenrijdersmaatschappij De Oude Gans, Berendrecht. Pieter was ook al Koning in 2011. Vermeldenswaard is het feit dat Pieter vanwege de vele contacten tussen Antwerpen en Grevenbicht tevens lid is van onze vereniging. Dus vieren de Gawstrèkkers van Beeg ook een beetje feest. Op carnavalsdinsdag was Pieter nog op bezoek in Grevenbicht, in gezelschap van onder anderen vaste maat Yannick Scheepers en scheidend Koning Yannick Boeykens. Helaas was er dit jaar geen afvaardiging van de Gawstrèkkers in Berendrecht present om het heuglijke feit van het nieuwe koningschap mee te vieren. Maar wellicht dat we binnenkort in Hoevenen Pieter glorieus overwinnaar zien worden bij het jaarlijkse Keizerrijden. Samen met broer Joris en Yannick Boeykens behoort hij dit jaar tot de deelnemers namens de Oude Gans. Wellicht kan één van hen het trauma wegwerken dat over de Oude Gans hangt: zij hebben sinds 1980 geen Keizer meer kunnen vieren!

Pieter is lid van een roemrijke ganzenrijdersfamilie. In 2012 werd hij opgevolgd door broer Joris en vader André was voorheen reeds zes keer Koning van de Oude Gans, waarvan de laatste keer in 2009. Zodoende waren vier van de zes laatste koningskronen voor dezelfde familie. En niet te vergeten zoon Yarno die het al geschopt heeft tot Kiekenkoning van de allerjongsten.

Pieter is ook zeer geïnteresseerd in de geschiedenis en de verbreiding van het Gansrijden en aanverwante onthoofdingsrituelen. Samen met Yannick Schepers reist hij door heel Europa. Wij hebben op deze site al eerder gewag gemaakt van hun ontdekkingstochten.  Op carnavalsdinsdag kwamen beiden, beladen met een stapel heerlijke “Limburgse” (!) vlaaien, naar Grevenbicht om hun tiende achtereenvolgende bezoek te vieren.  

De Gawstrèkkers van Grevenbicht wensen Pieter, echtgenote Saskia, zoon Yarno, verdere familie en uiteraard de gehele vereniging een fantastisch koningsjaar toe.

By |2014-03-24T14:27:12+01:00maart 23rd, 2014|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Pieter Aendekerk voor tweede keer Koning