Peter van de Klundert nu ook schutterskoning

//Peter van de Klundert nu ook schutterskoning

Peter van de Klundert nu ook schutterskoning

dinsdag 30 september 2014

Het begint langzaam eentonig te worden, hoewel het nooit zal vervelen: alweer is een Gawstrèkker schutterskoning geworden.

Op bijgevoegde foto van Wally Thissen zien we hoe aftredend schutterskoning en gawstrèkker Leon Smeets zijn gawstrèkkersgezel Peter van de Klundert tot Schutterskoning kroont van Schutterij Eendracht van Papenhoven-Grevenbicht. Het was Peter enige momenten eerder gelukt met een welgemikt schot de koningsvogel uit de mast te schieten. In 2011 was Peter ook al koning van de F.V. Gawstrèkkers Beeg. Anderen zijn zelfs al dubbelkoning geweest. Zie eerdere berichten.

Voor ingewijden is het samengaan van Gawstrèkkers en Eendrachtschutters niet zo verrassend. Beide verenigingen tellen veel gemeenschappelijke leden. De Gawstrèkkers waren dan ook nauw betrokken bij de organisatie van het Oud-Limburgs-Schuttersfeest dat in juli plaatsvond in ons actieve Maasdorp. Tijdens de Gawstrèkkersbarbecue van komende zaterdag zijn de Gawstrèkkers in de gelegenheid een heildronk uit te brengen op de nieuwe Koning Peter en zijn echtgenote Koningin Helmie.

By |2014-10-05T22:07:44+02:00oktober 1st, 2014|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Peter van de Klundert nu ook schutterskoning