Gawstrèkkers op bezoek in Berendrecht

//Gawstrèkkers op bezoek in Berendrecht

Gawstrèkkers op bezoek in Berendrecht

11 maart 2012

Op de eerste zonnige lentedag van 2012 bracht een afvaardiging van de Gawstrèkkers een bezoek aan Berendrecht. Daar was een speciale reden voor. Het was de laatste dag van het regeringsjaar van Koning Pieter Aendekerk. De regerende koning ontvangt op de dag van het nieuwe koningsrijden zijn collega-ruiters, leden van de vereniging en genodigden aan huis, waarna gezamenlijk wordt opgetrokken naar de plek van het gansrijden. Aangezien Pieter al vele jaren een vaste bezoeker is van het Gawstrèkke in Beeg en zelfs lid is geworden van onze vereniging, mochten de Gawstrèkkers niet ontbreken op zijn koningsfeestje. Zij boden hem een bronzen plaquette aan als herinnering en genoten verder van de gemoedelijke sfeer en de warme kameraadschap die hen ten deel viel. De bijgevoegde foto’s spreken voor zich. Helaas konden de Gawstrèkkers de ontknoping niet meer meemaken, maar ’s avonds in Grevenbicht vernamen zij het verrassende nieuws dat broer Joris Aendekerk de nieuwe koning was geworden. In vier jaar tijd zowel Pa André als zoon Pieter en zoon Joris koning van de Oude Gans. Een unieke gebeurtenis. Vanuit Grevenbicht een welgemeend proficiat aan de nieuwe koning. De vereniging kan trots zijn op het welgeslaagde dorpsfeest. En nu op naar het Keizerrijden.

Méér foto’s zijn te bewonderen op deze website – zie bericht 11-03-2012 (de laatste foto hieronder is trouwens afkomstig van deze website – met dank aan Gert Simons)

By |2012-03-12T02:20:14+01:00maart 12th, 2012|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Gawstrèkkers op bezoek in Berendrecht