Films van hier en daar

//Films van hier en daar
Films van hier en daar2012-09-24T19:42:18+02:00

GREVENBICHT

De plaatselijke kunstenaar Wally Thissen heeft de basis gelegd voor een filmdocumentaire van het ganstrekken in Grevenbicht. Als u op de afbeelding klikt, ziet u een eerste, korte impressie (3.25 min.). Inmiddels is er een uitvoeriger versie (10.26 min.) verschenen als eindejaarswerkstuk van de Kunstacademie te Maasmechelen waar Wally nog Beeld en Geluid studeert. Deze versie kunt u bekijken als u – HIER – klikt. De uiteindelijke documentaire zal naar verwachting vóór carnaval 2013 op dvd verschijnen.

ANTWERPSE POLDER

Ter illustratie van de uitbundige beleving van het gansrijden in de Antwerpse Polder hier twee voorbeelden uit respectievelijk Zandvliet en Ekeren.

WATTENSCHEID

In Wattenscheid zijn twee verenigingen actief, respectievelijk in de stadsdelen Höntrop en Sevinghausen. Bekijk twee korte filmpjes uit Höntrop en een wat langer overzicht uit Sevinghausen.

 

 

 

SPANJE

Hier een kort filmpje uit het stadje El Carpio de Tajo bij Toledo. Het Carreras de Gansos is (een klein) onderdeel van de Santiagofeesten in de week rond 25 juli. Ruiters op kleurrijk versierde paarden onthoofden een tiental ganzen. De winnaar is geen koning zoals in West-Europa, maar moet het doen met de waardering van zijn geliefde die hem een wit zakdoekje aanreikt om zijn handen te reinigen.