Dank van Jo

//Dank van Jo

Dank van Jo

maandag 4 november 2013

Beste Gawstrèkkers,

het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik een beetje beduusd werd van de wijze waarop jullie mijn afscheid als bestuurslid tot een sprankelend feest hebben gemaakt.

Sinds 1975, toen ik in het Beegse verenigingsleven mijn neus om de deur stak, heb ik diverse verenigingen voor korte of langere tijd mijn diensten aangeboden. Door welbekende omstandigheden heeft het Gawstrèkke echter een speciale plek in mijn leven veroverd. Het viel niet altijd mee, maar gelukkig kon ik steeds moed putten uit de kameraadschappelijke saamhorigheid van onze vereniging en de steun van de plaatselijke bevolking.

Zo heb ik ook de jaarvergadering met aansluitende feestavond ervaren. Daarom in eerste instantie dank aan het bestuur dat zich kosten noch moeite heeft gespaard mij een afscheidsfeest aan te bieden om nooit te vergeten. De titel “Ambassadeur van de Gawstrèkkers” en de bijbehorende keten zal ik niet alleen met ere dragen, maar ook als een opdracht beschouwen. De oorkonde en de bronzen plaquette krijgen een waardige plek in mijn ambassadeurswoning.

Naast deze blijvende herinneringen heeft het bestuur mij ook verrast met onverwachte gasten en enthousiaste sprekers. Daarom een speciaal woord van dank aan voorzitter Bart, mijn dochters, carnavalsgoeroe Jean Meijntz en locoburgemeester Pieter Meekels van Sittard-Geleen voor hun mooie woorden, aan Pieter, Saskia en Yannick die extra vanuit Antwerpen waren overgekomen en aan Wally Thissen voor het rake olieverfportret. En dank aan alle anderen die mij de hand kwamen drukken en mij bedachten met attenties.

De gezamenlijke kracht die uit deze avond straalde, geeft mij de hoop en het vertrouwen met een gerust hart een stapje terug te kunnen doen.

Jo van der Sluijs

Beeg, 4 november 2013

By |2015-02-02T14:42:32+01:00november 5th, 2013|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Dank van Jo